0 Yükleniyor...

E-REVİZYON MEDYA E-REVİZYON MEDYA

BLOG

Bomba Haberler

Samsung Yeni Geliştirdiği 3 Mükemmel Cihazını Tanıttı

Kategoriler :

Samsung Yeni Geliştirdiği 3 Mükemmel Cihazını Tanıttı

Birçok sektörde varlığını sürdüren ve bu sektörlerin çoğunda liderliğe oynayan bir teknoloji markası olan Samsung, geliştirdiği ilginç cihazlarını tanıtmaya devam ediyor. Samsung'un CEO'su Jong-Kyun Shin geçtiğimiz aylarda, şirketin yeni teknolojiler üretmek adına daha çok çalışacağını ve öncü firmalar arasında yer alacağını belirtmişti.

Bu açıklamalarını "artık hızlı bir takipçi değil, yenilikçi bir öncü olacağız" şeklinde özetleyen Jong-Kyun Shin, açıklamalarından sonra şirketin çalışanlarının büyük bir bölümünün yeni araştırmalar yapan departmanlara kaydırıldığını da belirtmişti. Açıklamaların ardından söylenildiği gibi yeni teknolojilerle karşımıza çıkmaya başlayan Samsung, şimdi de Creative Lab (aynı zamanda C-Lab program olarakta biliniyor) tarafından üretilen ilk cihazlarını tanıttı.

Toplamda 3 adet cihazın tanıtımını gerçekleştiren Creative Lab, bütün cihazları aynı program adı altında tanıttı. Cihazlar hakkında çok detaylı bilgiler verilmedi ve ilerleyen aylarda piyasaya sürülecek olan bu cihazlar sadece yüzeysel olarak tanıtıldı.

WELT

Samsung'un tanıttığı üç cihazdan ilki olan WELT, İngilizce'de bel anlamına gelen "waist" ile kemer anlamına gelen "belt"in harmanlanmasıyla birlikte bu ilginç ismine sahip olmuş. Görünüş olarak normal bir deri kemerden hiçbir farkı olmayan WELT, kullanıcısının bel ölçüsünü düzenli olarak kaydediyor, yemek yeme aralıklarını hesaplıyor, günde kaç adım yürüdüğünü sayıyor ve oturduğu süreyi ölçüyor. Bu ölçümleri yapmasının ardından aldığı verileri akıllı cihazınızla paylaşan WELT, ölçüğü verilere göre kullanıcısına sağlık tavsiyelerinde bulunuyor.

rink

rink sanal gerçeklik cihazlarında kullanılan özel bir aksesuar. Sadece sanal gerçeklik cihazlarıyla birlikte çalışabilen ve bu cihazlara gönderdiği veriler sayesinde el hareketlerinizin cihaz tarafından algılanabilmesini sağlayan rink, gelecekte birçok gelişmiş sanal gerçeklik oyununun vazgeçilmez aksesuarı haline gelecektir.

TipTalk

Son dönemlerde kullanımı artan giyilebilir cihaz teknolojilerinde kullanılması amacıyla üretilmiş olan TipTalk, bu cihazlarla yapılan konuşmaların daha net ve daha kolay olması için kullanılıyor. Şekil olarak bir saat kayışını andıran TipTalk sayesinde, akıllı saat gibi cihazlarınızdan yapacağınız konuşmalar için sadece kulağınıza hafifçe dokunmanız yetiyor. Bu sistem, kolay olmasının yanı sıra konuşmaların netliğini de artırıyor. Böylece toplum içerisinde daha rahat bir şekilde konuşabiliyorsunuz.

Samsung'un belirttiğine göre bu cihazların hepsi gelecek sene piyasaya sürülecek. Creative Lab'de görevli olan araştırmacılar, geliştirilme aşamasında olan 40 projenin daha varlığından bahsettiler.

Kaynak: NewsSamsung 

Drag View Close play
0%