0 Yükleniyor...

E-REVİZYON MEDYA E-REVİZYON MEDYA

BLOG

Bomba Haberler

Google Starbucks'ta Ücretsiz Hizmet Vermeye Hazırlanıyor

Kategoriler :

Google Starbucks'ta Ücretsiz Hizmet Vermeye Hazırlanıyor

Google ABD’deki tüm Starbucks mağazalarında ücretsiz ve hızlı internet hizmetini Ağustos itibariyle hayata geçireceğini duyurdu. Resmi blogundan duyurduğu üzere Google’ın bu hizmeti ABD’deki 7 bin Starbucks mağazasını kapsayacak.


Ağustos’ta başlayacak olan hizmetin 18 ayda tüm ABD’de kullanılır olması bekleniyor. Ücretsiz olmasıyla kullanıcıları cezbedecek olan hizmet aynı zamanda hızlı internet kullanımını da kapsıyor. Google’ın sağladığı internet bağlantısı hızı böylelikle 10 kat artarken Kansas gibi Google Fiber’e sahip şehirlerde 100 kat hızlanmış olacak.
Google’ın interneti dünyanın tüm yerlerine ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaştırmak için çeşitli projeler yapıyor. Teknoloji devi en son Google Loon adını verdiği projesiyle teknolojik balonlar kullanarak uzak ve ulaşılması zor bölgelere internet götürmeyi planladığını duyurmuştu.
Google’ın Starbucks şubelerini kapsayan bu internet hizmeti de bu projelerinden biri. İnterneti daha hızlı, daha ekonomik ve daha yaygın bir hale getirmek için çalışmalar yapan Google’ın ana proje merkezi olarak Starbucks’ı seçme sebebi ise oldukça açık. Zira hepimizin bildiği gibi öğrenciler başta olmak üzere çoğu kişi internet kullanımı için laptopları ve mobil cihazları ile Starbucks’ları tercih ediyor.
İnsanların kahvesini içerken hızlı ve ücretsiz internetten faydalanabileceği bu Google internet hizmeti şu an için ABD ile sınırlı. İlerleyen zamanlarda Google’ın bu hizmetini dünyanın diğer bölgelerine yayıp yaymayacağı ise henüz bilinmiyor.

Drag View Close play
0%